středa 7. února 2018

Recenze: Dívka na kusy

 Možná je teprve začátek roku, ale to neznamená, že nás v knižním světě nečeká nic nového - naopak. Jednou z nových knih je i Dívka na kusy, kniha vydaná v nakladatelství Omega, na kterou se dnes podíváme pěkně podrobně.





Výsledek obrázku pro dívka na kusy


Počet stran: 416
Vazba: Hardback s přebalem
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2018


Málokdo by dokázal odolat dobrému thrilleru, který je svým způsobem jedinečný a zajímavý. Možná to byl i důvod, proč mě kniha na první pohled zaujala.
Dívka na kusy je skvěle vymyšlený a dobře napsaný příběh plný nečekaných zvratů, emocí a dobrých postav, to vám může prozradit valná většina lidí, kteří tuto báječnou knihu četli. I přesto se ale dnes knize podíváme na zoubek, protože všechno má své mušky.


Charlie je zničená. Její život nestál za nic, alespoň v poslední době, kdy je po ošklivé "nehodě" zavřená v psychiatrické léčebně, kde se snaží vzpamatovat a znovu dostat na nohy. Trpí sebepoškozováním a vzpomínkami, které jí spíš než minulost připomínají ty nejhorší noční můry. Nic ale netrvá věčně. 
Na Charlie čeká nový život, možná ještě těžší než předtím a je jen na ni, aby se na něj dokázala připravit a žít ho konečně správným způsobem.


Charlie aka Charlotta je pravděpodobně jedna z nejvíce rozpolcených lidí, o kterém byste kdy četli. Je nerozhodná, tichá a nesebevědomá, přesto v jejím srdci žije zvláštní jiskra, která jí dodává jistou sílu a odhodlání. Vytrvalost. Zdá se tak být stejně tak silná jako slabá.
V knize se seznámíme s její minulostí i přítomností, vykreslenou do posledního detailu. Možná to tak zpočátku nevypadá, ale do konce knihy se odhalí vše. 
Jako bonus lze brát Charlieiny myšlenky, které jsou jako třešnička na dortu a obohacují čtení příběhu.


Začátek knihy se odehrává v psychiatrické léčebně, kde se Charlie léčí. Je to skvělé místo pro seznámení s hlavní postavou, rozběhnutí zápletky i seznámení se s ostatními postavami, které budou mít pro děj významný účel. Jakmile se Charlie dostane ven, příběh nabere jiný směr a všechno se rozběhne. 
Můžete se tak těšit na příchod nových postav, více odhalení z minulosti a především zvratů, jimiž je následující polovina knihy přímo zasypaná.


Kniha je psaná v krátkých kapitolách, tudíž její čtení ubíhá rychle. Nestihnete se ani vzpamatovat a náhle jste na poslední stránce, i když byste chtěli více. Autorka používá nenáročný, nepříliš detailní styl psaní, který mi skvěle sedl a čtení jsem si užívala tak moc, že jsem prakticky netušila o okolním světě. 


Jediná věc ale nedopadla úplně podle představ - zápletka. Kniha mě sice nadchla a bavila neuvěřitelným způsobem, ovšem při ohlédnutí zpět mi zápletka přišla trochu odfláknutá a nedomyšlená. Možná i snadno předvídatelná, pokud jste si pospojovali pár věcí dohromady.
I to je jeden z důvodů, proč knihu nejspíš znovu neotevřu a nepřečtu si jí podruhé.


Pro milovníky thrillerů nebo psychologického psaní by měla být Dívka na kusy jednoznačnou formou. Nečekejte ale od ní rozvinutý a pečlivě promyšlený děj, v tomto ohledu si myslím, že se najdou knihy mnohem lepší.

4/5


Za poskytnutí knihy děkuji Nakladatelství Omega
Více o knize naleznete na stránkách - knihyomega.cz
Knihu můžete zakoupit ZDE

Zdroj 1

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Tahle kniha mě láká víc a více :) Vypadá to na zajímavý příběh :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) A určitě knihu doporučuji, je vážně skvělá. :)

      Vymazat